Prvenstvo Srbije 2008.

26 Mar

Uffff…. Osećam se kao dete koje jede OGROMAN kolač pa ne zna odakle da ga načne… Kao što rekoh u tekstu o takmičenjima, ovog vikenda je bilo to prvenstvo naše države i stvarno je bilo svega… Kako ekipnog tako i pojedinačnog… sudijskog razilaženja u mišljenjima… ili stručno rečeno – potkopavanja i nameštanja. Međutim, iz iskustva se to već i očekivalo. Ono što je mene iznenadilo i nateralo da ipak napišem nešto o tome je organizacija takmičenja. Da ne bih sad navodio ceo tekst iz pravilnika (moraćete mi verovati na reč da tako piše) bilo je kršenja više odredbi, ovo su samo neke od njih:
1. na zvaničnim prvenstvima i kupovima MORA biti 4 borilišta (bilo je 5 i 6);
2. na zvaničnim prvenstvima i kupovima na svakom borilištu mora suditi pet sudija (sudilo je 3 po borilištu);
3. znam da ima nešto oko dužine trajanja takmičenja, i sasvim sam siguran da i ONI znaju ali bi se previše opteretili kada bi i o tome mislili…
Ne znam tačno koliko je ukupno sudija bilo na ovom takmičenju, ali znam nekolicinu kojoj ukazujem poštovanje ma kakva odluka bila i oni bi morali suditi na svakom takmičenju… Ali bi onda takmičenje trajalo od 6 do 8 dana jer ih ima za jedno, eventualno dva borilišta. E sad, svesni te činjenice organizatori tj. KarateFederacijaSrbije su u pomoć pozvali sve koji su ikada držali te magične zastavice da ponove malo te magije… Jedan se čak toliko radovao povratku na mesto glavnog sudije da je zaboravio pištaljku da ponese pa se snašao (ja video svojim očima i neverovao ušima) tako što je zazviždao!? doduše DVOTONSKI (da ne odskače od pravila, slično kao kad zovete taksi) i tako dao signal kolegama da se izjasne… Strašno?