[hfe_template id='2175']

UPIS

I ove godine Karate Klub Foke ima upis novih članova.

Upis počinje u septembru mesecu i traje dok se ne formira grupa, a broj članova je ograničen zbog broja termina i prostora. Treninzi za grupu početnika se odvijaju 2 puta nedeljno po 1h u terminima utorak i četvrtak od 19:15.

Upis i treninzi se odvijaju u maloj fiskulturnoj sali OŠ “Kneginja Milica”, Jurija Gagarina 78, blok 62, Novi Beograd.

U toku septembra karate škola je besplatna za sve koji žele da treniraju.

Mali vodič za sve roditelje dece mlađe od 6 godina.

Ova tema često zavara kao naivna i ako je prihvatimo na taj način upašćemo u nevolju iz kakve se teško izvlačimo. O čemu se radi, dakle, kao i većina kolega svake godine (a neki imaju i dva puta godišnje) pravim upis u svoju karate školu. I od prvog samostalnog dana sam imao pravilo kojeg se i danas čvrsto pridržavam. Ne primam decu mlađu od 6 godina. Napravim ponekad ustupak roditeljima koji već imaju starije dete za upis a mlađe bi da se priključi da nam pravi društvo i opet, retko, i samo realnim roditeljima. Možda ste primetili da sve veći broj roditelja male dece uzrasta od 3 do 5 godina traže da upišu klince na karate. Jeste li se ikada zapitali zbog čega? Ja jesam. I svi su mi odgovorili da žele da upišu dete jer karate najbolje utiče na rast i razvoj kičme, pravilnog držanja, ravih stopala, slabe koncentracije… (malo zvuči kao neki eliksir) i sve navedeno je tačno ali u kom vremenskom periodu i u kom trenutku razvoja deteta?

Moj problem je bio i ostao što sam uvek iskren prema roditeljima i deci, i zbog toga me ili vole ili ne. I svakom od tih roditelja sam rekao isto što ću ovde ponoviti… Karate tako maloj deci ne može ništa da pomogne. U tom uzrastu deca vole da se igraju a ja Vam neću uzeti novac da bih se igrao sa vašm decom. Istina? O čemu se radi…Deca 3 do 5 godina imaju pažnju najviše pola sata (aktivna pažnja je negde oko 20 minuta) a čas traje 60. dakle, trećina časa može biti upotrebljena za karate a ostatak za neki oblik funkcionalnog treninga. Opet, da ne budem pogrešno shvaćen, imam puno kolega koje nemaju ništa protiv da za dobre pare pokažu par karate tehnika detetu i posle se za Vas, roditelje istinski poigraju sa istim.

Meni se čini da bi ipak roditelji, bez obzira na sve poteškoće koje im vreme nameće nađu vremena pa se svaki dan poigraju sa svojom decom i kroz tu igru pokušaju da ih pripreme za život ili da ih bar nauče osnove kretanja kao npr. levo, desno, napred nazad, da potrče? Mnogo je bolje i siguran sam lepše iskustvo nego dati dete strancu da se igra sa njim za vaše pare…

Pravila

Na roditeljskom sastanku održanom u utorak 24.oktobra 2017. prezentovane su sledeće izmene u radu kluba:

  1. Upis u Klub se ne plaća. Članarina se uplaćuje do 15. u mesecu za tekući mesec na broj žiro računa Kluba 205-48287-48 Komercijalna banka. Klub daje popust porodicama sa više dece tako što omogućuje da drugo upisano dete plati polovinu članarine dok treće može praktikovati karate besplatno.
  2. Članarina se plaća bez obzira na redovnost deteta. Sezona traje od septembra do juna meseca. Prelazni period je u julu i avgustu mesecu kada se ne održavaju treninzi a za taj period se uplaćuje jedna mesečna članarina.
  3. Klub organizuje polaganje za sticanje zvanja u karate sportu. Ispit za zvanja se ne naplaćuje.
  4. Svi članovi Kluba su, prema Zakonu o sportu, obavezni da imaju lekarski pregled ne stariji od 6 meseci.
  5. Po novim pravilima Beogradskog karate saveza ispit za braon pojas se održava u organizaciji istog. Svi članovi koji budu redovno plaćali članarinu su oslobođeni plaćanja ispita za braon pojas;
  6. Na ispit mogu izaći samo članovi koji su po mišljenju trenera spremni za takav ispit. Najmanji period pripreme za braon pojas je 60 časova u kontinuitetu;

Otvorena vrata za sva pitanja će biti utorkom u 18h uz prethodnu najavu na mob.br. 064-2547-226.

Obaveštenje za sve roditelje, postoji GRUPA na fejsbuku gde možemo da razmenjujemo mišljenja i dogovaramo akcije koje se tiču dece i nas starijih. Grupa je zatvorenog tipa dovoljno je da kliknete na link: FOKE SENIOR

U slučaju da imate problema, pitanja, podešavanja… možete me kontaktirati ovde: Nikola Petrović

Dopunska nastava svakog četvrtka od 20:15h za sve koji su bili bolesni i propustili neki trening ili im neki element nije jasan ili žele da im se nešto razjasni, da nauče deo neke kate, tehnike ili ispitnog programa.

[hfe_template id='2175']